Recepten > Envelopjes met pruimenmoes
Benodigdheden:
- 300 g bloem
- 2 eieren
- 250 g pruimenmoes
- 2 cl rum
- 3/4 tl kaneel
- 1 eierdooier
- 3 tl zout
- 100 g boter
- 200 g paneermeel
- 3 el poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswwijze
- Kneed een deeg van de bloem, de eieren, het zout en 3/4 dl water. Laat het 30 min. toegedekt rusten.
- Roer de rum en de kaneel door de pruimenmoes. Rol het deeg 2 mm dik uit en snijd er rondjes van 9 cm diameter uit. Leg op elk rondje 1 el pruimenmoes, bestrijk de deegranden met eierdooier, vouw de lapjes dubbel en druk de rand goed aan.
- Breng 3 l water met het zout aan de kook. Doe de envelopjes in de pan, laat ze in 8 min. gaar worden op een laag vuurtje en laat ze uitlekken.
- Smelt de boter, bak het paneermeel knapperig bruin, wentel de envelopjes erdoor, strooi er de rest van het paneermeel over en bestuif ze met poedersuiker.
- U kunt ook deeg maken van 750 g geraspte gekookte aardappelen, 250 g bloem, 2 eieren en zout.